ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΑ ΦΑΡΜΑΚΑ

Διαθέτουμε τον κατάλληλο εξοπλισμό και τις απαραίτητες πρώτες ύλες ώστε να παρασκευάζουμε τα ομοιοπαθητικά φάρμακα στο εργαστήριό μας και να έχουμε όσο δυνατόν περισσότερα φάρμακα ακόμη και αρκετά σπάνια. Επικοινωνήστε μαζί μας προκειμένου να παρασκευάσουμε τα ομοιοπαθητικά φάρμακα που αναγράφονται στη συνταγή σας.

Η ομοιοπαθητική είναι  μία φυσική θεραπευτική μέθοδος, ήπια, αποτελεσματική και χωρίς παρενέργειες.

Βασίζεται στο ρητό του Ιπποκράτη ‘τα όμοια τοις ομοίοις εισίν ιάματα’, δηλαδή αυτό που μπορεί να προκαλέσει μία νόσο είναι αυτό που μπορεί και να την θεραπεύσει. Μελετήθηκε και αναπτύχθηκε ωστόσο πολλούς αιώνες αργότερα με πειράματα και καταγραφές συμπτωμάτων από τον Γερμανό ιατρό Christian Friedrich Samuel Hahnemann (1755-1843) ο οποίος θεωρείται πατέρας της Ομοιοπαθητικής.

Η Ομοιοπαθητική είναι μια ολιστική θεραπευτική μέθοδος. Ο ασθενής εξετάζεται και αντιμετωπίζεται σαν ολότητα και όχι τμηματικά στα σημεία ή όργανα που νοσούν. Έτσι, σαν ενιαίο σύνολο ο ασθενής προβάλλει τις ανάγκες του, κρίνεται το επίπεδο της υγείας  του και αναλόγως θεραπεύεται. Καταλαβαίνουμε λοιπόν ότι στόχος σε μια ομοιοπαθητική θεραπεία δεν είναι μόνο η αντιμετώπιση μίας ασθένειας και των συμπτωμάτων αυτής αλλά η ενδυνάμωση του οργανισμού, η αποκατάσταση της υγείας και η επαναφορά της ισορροπίας στον οργανισμό.  

Στην Ομοιοπαθητική δεν μας απασχολούν οι ασθένειες αλλά ο κάθε ασθενής χωριστά, με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του, την προσωπικότητα και τη μοναδικότητά του.

Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα παρασκευάζονται από φυσικές ουσίες (φυτικές, ζωικές ή ορυκτές) με απόλυτα φυσικό τρόπο χωρίς χημικές προσμίξεις. Από τις πρώτες αυτές ύλες, αφού καθαριστούν και καταστούν κατάλληλες, παρασκευάζουμε τα μητρικά βάμματα, δηλαδή αλκοολούχα διαλύματα τα οποία περιέχουν τα δραστικά συστατικά των ουσιών. 

Πρόκειται για φάρμακα ενεργειακά καθώς η παρασκευαστική τους μέθοδος πραγματοποιείται με διαδοχικές αραιώσεις και κρούσεις των αρχικών βαμμάτων, μέσω των οποίων προκύπτουν οι δυναμοποιήσεις. Η μέθοδος εφευρέθηκε από τον Hahnenann επιτυγχάνοντας με τον τρόπο αυτό αφ’ενός τη μείωση της πιθανότητας εμφάνισης παρενεργειών, καθώς μειώνεται η τοξικότητα ορισμένων ουσιών και αφετέρου την ενίσχυση της θεραπευτικής ικανότητας των φαρμάκων. Με τον τρόπο αυτό καθίσταται δυνατή η χορήγησή τους ακόμη και σε περιπτώσεις όπου τα κλασσικά φάρμακα απαγορεύονται όπως για παράδειγμα σε αλλεργίες, βρέφη, εγκυμονούσες. 

Τα Ομοιοπαθητικά σκευάσματα ανήκουν στην κατηγορία των φαρμάκων. Η αγορά τους γίνεται μόνο με προσκόμμιση ιατρικής συνταγής και παραλαβή από το  φαρμακείο μας.